Hazır yufka böreğinin sosuna yoğurt yerine sirke ve nişasta ekleyerek çıtır çıtır unlu bir börek hazırlayabilirsiniz.
El Açması Lezzetinde Hazır Yufka Böreği
Malzemeler
- 6 adet yufka
İç malzemesi için;
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
Yapımı
- Patatesleri soyup dilimleyip haşlayın. Suyunu süzüp ezin.
- Uygun yapışmaz bir tencereye sıvı yağ alıp soğanı ince ince doğrayıp kavurun.
- Salçaları ekleyip karıştırın.
- Ezilmiş patatesleri de ekleyip tuzunu ve baharatları ekleyip karıştırın biraz daha kavurun ince kıyılmış maydanoz u ekleyip karıştırın ocağı kapatın.
- Patates harcını soğumaya bırakın.
- Sosu hazırlayın bunun için sıvı yağı derin bir kaseye alın.
- Tereyağı eritip soğutun sıvı yağ in içine döküp karıştırın.
- Yufkadan bir tane alıp masanın üzerine serin. Üzerine sostan her yerle gelecek şekilde fırça ile sürün.
- Her kata aynı işlemi yaparak fırın tepsisine dizin.
- Orta kata iç malzemesini yayın.
- 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakikada hazır olacaktır.